Pre násťročných

Trafiť sa deťom do vkusu nie je vždy ľahké. Vybrali sme pár tipov, ktoré by sa im mohli páčiť. (Zdroj – Náš útulný byt)

Izba pre študenta

Študentská izba je úplne niečo iné ako izba detská. Hračky až na pár plyšákov zmizli, všetko hýri šialenými farbami a vzormi. Nechajte svojich potomkov, nech si doplnky a farebné kombinácie zvolia sami. Ak sa vám vybrané kúsky nepáči, netrápte sa tým. Veď toto je len ich priestor a je dôležité, aby sa tam cítili dobre. Rovnako sa im vkus bude rýchlo meniť, tak nemá cenu sa rozčuľovať, ale skôr podporiť ich individualitu. Ideálne je zvoliť jednoduchý systém skriniek a políc v neutrálnom odtieni a farby dodať do priestoru pomocou doplnkov, výmaľby či dnes znovu obľúbené tapety. Farby sa tiež môžu objaviť na kusovom koberci, plagátoch, obrazoch a textíliách.

Čo nesmie chýbať

V izbe by nemal chýbať dostatočne veľký pracovný stôl s kvalitnou pohodlnou stoličkou. Vyberte otáčacia, na kolieskach, s ergonomicky tvarovaným sedadlom i operadlom chrbta a s možnosťou nastavenia výšky. Príjemným komfortom budú područky. Čo sa týka postele, dôraz by sme mali klásť na výber roštu a matraca. Ďalšími prvkami, okrem dôležitých úložných priestorov, sú kresielko alebo vak naplnený drťou z PUR peny či guľkami a tiež osvetlenia. Centrálne osvetlenie by mali dopĺňať lampičky na pracovnom i nočnom stolíku. Nezabúdajte ani na živé kvety. Iste sa tiež osvedčí nemý sluha, ktorý snáď zabráni pohazování oblečenie po celom izbe.

Kvetinové motívy hrajú prím. Do dievčenského izby sú ideálnou voľbou. (Home Style)

Divoké vzory a farby budú určite favoritom vašej násťročných dcéry. Doprajte jej ich naplno. (Foto: A. S. Création)

TIP – Do izby pre teenagera sú skvelé samolepiace dekorácie. Kúpte napríklad len samolepiace fóliu v metráži, popustite uzdu fantázii a vytvorte spolu originálne tvary a motívy.

Svetlo zelená je príjemná, upokojujúca farba. Pre živšie odrastené deti je to najlepšie farba do študovne. (Foto: Home Style)

Oranžovú farbu používajte v menšej miere. Vhodná je na bytové doplnky. Táto farba je veľmi povzbudzujúce a živá, a nehodí sa preto do priestoru, kde sa spí. (Alax)

Mobilné nábytkové prvky vaše ratolesti iste uvítajú. Budú mať možnosť prestavať si celý izbičku bez väčšej námahy. (Foto: Alax)

Palanda nemusí vždy slúžiť pre súrodencov. Môže to byť miesto na hranie či leňošenie alebo tu môže prespať kamarát. (Foto: Alax)

Originálne hodiny
Všetci mladí majú radi netradičné kúsky. Prečo teda nevylepšit izbu napríklad o nástenné hodiny, ktoré sú vyrábané ručne, v modernom až extravagantnom štýle. Všetky sú úplným originálom a môžete si ich nechať vyrobiť aj na mieru podľa vášho želania a predstavy. Bude to skvelý darček a bytový doplnok. (Www.sestka.com)

Drevené dekorácie
Tieto reliéfne ozdoby na stenu sú vtipným doplnkom detskej izby. Ide o jednoduché komponenty opatrené na zadnej strane priľnavou vrstvou. Povrchová úprava je biela, možno ich však opatriť ďalším náterom.

Patrik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *