Je kuchyňa vašim druhým domovom, radi o príprave jedál diskutujete a ešte radšej ich varíte? Potom ste klikli správne. Nechajte sa inšpirovať našimi kuchynskými tipmi a radami a osviežte svoje kráľovstvo niečím novým.
Variť pod tlakom?
Tlakový hrniec priniesol malú revolúciu do varenia. Nuž, fyzika nepustí. Pri bežných podmienkach v našich zemepisných šírkach je možné dosiahnuť teploty varu na úrovni 100 °C. Vďaka vyššiemu tlaku, s ktorým pracujú tlakové hrnce, však teplota môže vystúpiť vyššie aj viac ako o tretinu! V praxi to znamená rýchlejšie a lepšie uvarené potraviny. Takzvaný „papiňák“ by preto nemal chýbať vo výbave žiadnej kuchyne, kde je potreba variť úsporne.
Keramika v kuchyni
Keramický kuchynský riad sa v modernej kuchyni cíti ako doma. Nie len doň sa však oplatí investovať. Veľa dobrej roboty odvedú aj keramické kuchynské nože. Pri opatrnom zaobchádzaní vydržia perfektne ostré oveľa dlhšie ako bežné nože. Tie navyše môžu na potravinách zanechať pachuť po kove, čo pri keramických nožoch absolútne nehrozí. Ich čepeľ je navyše nelepivá a nekoroduje. Treba však vziať do úvahy fakt, že tieto nože sú krehkejšie a ak sa zatupia, ich nabrúsenie zabezpečia len špecializované prevádzky.
Varenie v pare letí
Kto chce variť moderne a zdravo, mal by, okrem iného, vyskúšať varenie na pare. A k tomu samozrejme potrebuje kvalitné naparovacie hrnce. Tie TOP sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a mali by byť vhodné pre elektrické, sklokeramické, indukčné aj plynové sporáky. Varenie v pare je trendy aj preto, že je šetrné k potravinám a uchováva veľké množstvo ich prirodzených minerálov a živín, ktoré sa pri iných spôsoboch prípravy jedál znehodnocujú. Pri varení v pare sa nepoužíva žiadny tuk a potraviny si po takomto spracovaní udržia svoju arómu aj farbu.